www.biymed.com

sitesine taşındık.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

ERP Konu Başlıkları

Genel Muhasebe

Enflasyon Muhasebesi

Finansman

Çek ve Senet

Hazine ve Nakit Yönetimi

Sabit Kıymetler

Personel Bordro

Bütçe ve Karar Destek Sistemi

Satış Yönetimi

İhracat

Lojistik

Satın alma ve Giderler

İthalat

Stok ve Malzeme Yönetimi

Toplam Kalite Yönetimi

Üretim Sistemi

MRP I/II

Maliyet Muhasebesi (ABC)

Doküman Yönetimi

Olay Yönetimi

Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM)

İnsan Kaynakları Yönetimi

Referanslar

 

Daha Fazla Bilgi Talebi

Müşteri ilişkileri Yönetimi (CRM)


CRM şirket dışı müşteriler ile şirket içi kaynakların kesişim ve yönetim noktasıdır. CRM Modülü ile satış öncesi faaliyetlerde başarı, satış sonrası uygulamalarda da tatmin edilmiş müşteri hedeflenmektedir.

CRM modülü pazarlama, satış, üretim planlama, stok yönetimi ve lojistik yönetimini birleştiren bir faaliyettir. İlgili departmanların merkezi bilgi kaynağı ve yönetim fonksiyonu olarak işlev görür. Modül sayesinde etkin müşteri hizmeti, doğru zamanda doğru bilgi ile müşteri ihtiyaçlarına cevap verme, satış kadroları ile finans, üretim ve lojistik gibi önemli departmanların bilgi paylaşmasına olanak tanınır. Yeni müşteri kitlelerine özel davranış biçimlerinin ortaya çıkmasında anahtar rol oynar. Müşterilerden gelen talepler, müşteri finansal durumu, müşteri bilgileri, teslimat ve ödeme dönemleri, şikayetler ve çözümler, anket hazırlıkları, satış ve pazarlama kadrolarının müşterilere hızlı erişimi gibi süreç ve bilgiler anında değerlendirilir. Şirket performansı ile müşteri memnuniyeti karşılaştırılabilir. Teklif alma ve teklif verme gibi fonksiyonlar aktif olarak süreçlere dahil edilir. İstatistik raporlar yardımı ile ileri dönük projeksiyonlara destek sağlanır.

CRM Modülü faaliyetlerini pazarlama yönetimi, müşteri ilişkileri, satış yönetimi ve müşteri hizmetleri olarak 4 ana bölümde incelemek gereklidir.

Pazarlama faaliyetleri ile yeni müşteriler bulmak ve satışların artırılması sağlanmaya çalışılmalıdır. Kampanyaların planlanması, doğru potansiyel müşteri profiline kampanyaların ulaştırılmasını sağlamak ve performanslarını ölçebilmek CRM modülü ile gerçekleştirebilmektedir.

Müşteri ilişkileri ile ziyaretlerin planlanması, yapılacak işlerin takibi, teklif, sipariş gibi kayıtların saklanması ve satış ekibinin performans ölçümlerinin yapılmasını CRM Modülü ile gerçekleştirir.

Satış Yönetimi modülü ile de tekliflerin, karlılık analizlerinin ve fiyat listesinin hazırlanması, fiyat ve kar marjlarının listelenmesi, siparişlerin takibi gibi ana fonksiyonları içermektedir.

Müşteri Hizmetleri bölümü ise satış sonrası müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmaya yarayan fonksiyonları içerir. Müşteri talep ve şikayetlerin takip edilmesi, ilgili bölümlere aktarılması ve çözümünün sağlanmasını içerir.

CRM Modülü tüm bölüm ve modüllerle ilişkide olduğu gibi ürünle ilgili olan şikayetlerin takibi açısından kalite modülü ile sürekli ilişkidedir. Müşteri tarafından aktarılan şikayetlerle ilgili Düzeltici ve Önleyici faaliyetler düzenlenecek ise bunun talebini yapıp sürekli çözüm yolunu sağlamalıdır. Müşteri Hizmetleri bölümü, CRM faaliyetlerinin performansını ölçümlemek için müşteri anketlerinin düzenlenmesi ve değerlendirilmesi, müşteri ziyaretleri sonuçlarının ölçülmesini sağlar. Müşteri hizmetleri bölümü firmanın faaliyet alanı ile ilgili direk ilişkide olduğundan pazarlama, müşteri ilişiklileri ve satış bölümlerine olduğu gibi diğer departmanlara bilgi oluşturur.

  • Pazarlama Faaliyet Yönetimi

  • Kampanya Yönetimi

  • Müşteri Memnuniyeti Anketleri

  • Müşteri Ziyaretleri

  • Potansiyel Müşteri Yönetimi

  • Çağrı Merkezi Uygulamaları

  • Servis Yönetimi

  • Satış Saha Otomasyonu

  • Bütçe Bağlantısı

Copyright ©2005 BiYMED